بازديد دانشجويان دانشگاه فردوسي مشهد از مراكز علمي و پژوهشي تهران

IMG 1999 - Copy

طبق تصويب شوراي هدايت استعدادهاي برترِ (شهاب) دانشگاه فردوسي مشهد، تعدادي از دانشجويان برگزيدۀ رشتۀ زبان و ادبيّات فارسي به منظور بازديد از مراكز علمي و پژوهشي و ديدار با استادان برجسته زبان و ادبيات فارسي به تهران سفر كردند. در اين سفر كه از تاريخ 27 تا 29 بهمن ماه به طول انجاميد آقاي دكتر سلمان ساكت، عضو هيئت علمي گروه زبان و ادبيّات فارسي، اين دانشجويان را همراهي مي‌كرد. اين سفر شامل چندين بازديد از مراكز مهم ادبي و پژوهشي و ديدار با چند تن از استادان بنام ادبيّات فارسي بود. آنان در روز نخست در منزل استاد دكتر شفيعي كدكني با ايشان ديدار كردند و از سخنان و راهنمايي‌هاي سودمندشان بهره بردند. در دومين روز، دانشجويان از بخش‌هاي مختلف «فرهنگستان زبان و ادب فارسي» همچون كتابخانه، واژه‌گزيني، دانشنامه، بخش تصحيح متون و ... بازديد كردند و به طور جداگانه با دكتر علي اشرف صادقي، استاد اسماعيل سعادت و دكتر محمود عابدي به گفتگو نشستند.

سپس دانشجويان به «سازمان اسناد و كتابخانه ملّي ايران» رفتند و با بخش‌هاي مختلف آن آشنا شدند. در روز آخر اين سفر فشردۀ علمي-پژوهشي، دانشجويان از «مركز دايره المعارف بزرگ اسلامي» بازديد و به طور ويژه از كتابخانه و مجموعه كتاب‌هاي اهدايي اشخاص گوناگون از جمله زنده‌ياد ايرج افشار، استاد دكتر محمدرضا شفيعي كدكني و ... ديدار كردند. ظهر آن روز دانشجويان به «مركز پژوهشي ميراث مكتوب» رفتند و در ضيافت نهاري كه با حضور بزرگان و نامداران حوزه‌هاي مختلف علوم انساني از جمله ادبيات فارسي و تاريخ برگزار شده بود شركت كردند.

در آنجا پس از صرف نهار دكتر سلمان ساكت دربارۀ اهداف و برنامه‌هاي شوراي هدايت استعدادهاي برتر (شهاب) دانشگاه فردوسي مشهد توضيحاتي ارائه داد؛ وي علت انتخاب دانشجويان مقطع كارشناسي را براي اين سفر، توجه ويژۀ «شهاب» به شناسايي، جذب و هدايت استعدادهاي برتر دانشگاه فردوسي مشهد در مقطع كارشناسي اعلام كرد كه با  استقبال و تحسين حاضران مواجه شد.

1999: ديدار دانشجويان با استاد شفيعي كدكني

2054: بازديد از فرهنگستان زبان و ادب فارسي

2073: بازديد از فرهنگستان زبان و ادب فارسي

2156: ديدار با استاد علي اشرف صادقي در فرهنگستان زبان و ادب فارسي