بزرگداشت روز جهانی GIS به همراه روز بین المللی نقشه

GIS-1

اولین بزرگداشت روز جهانی سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) در شرق کشور همزمان با بزرگداشت روز بین المللی نقشه با شعار "ما نقشه ها را دوست داریم" برای اولین بار در کل کشور توسط گروه جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد با حضور اساتید بزرگوار دانشگاه و نمایندگان محترم پاره ای از ادارات و سازمان های استان در تاریخ 14 آذرماه سال 95 ساعت 8 تا 12 در تالار شریعتی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار گردید.

در ابتدا پس از قرات قران و سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، دبیر علمی همایش و مسئول تفاهم نامه بین المللی آموزش رایگان علوم جغرافیایی در دانشگاه فردوسی مشهد جناب اقای دکتر مسعود مینائی ضمن عرض خیر مقدم و تشکر از حاضرین و برگزار کنندگان (انجمن علمی دانشجویی جغرافیا دانشگاه فردوسی مشهد، مشاوران جوان شهرداری، انجمن علمی دانشجویی شهرسازی دانشگاه آزاد) به معرفی رخداد جهانی "هفته آگاهی جغرافیایی" که همه ساله در هفته سوم ماه نوامبر گرامی داشته می شود و روز جهانی GIS نیز در آن قرار دارد پرداخته و روز بین المللی نقشه را نیز خدمت حضار تبریک عرض نمودند.

در ادامه مدیر گروه محترم گروه جغرافیا سرکار خانم دکتر خدیجه بوذرجمهری با ایراد بیاناتی در خصوص GIS خدمت حضار خیرمقدم عرض نمودند. ایشان فرمودند در مشهد مراکز بسیاری برای آموزش جی آی اس داریم اما پایه و اساس این آموزش در دانشگاه فردوسی است و این یک ضرورت است. ایشان پیشنهاد برگزاری هرساله این بزرگداشت در دانشگاه فردوسی را داده و بر افزایش مهارت دانشجویان گروه جغرافیا در این زمینه تاکید فرمودند.

GIS-3

در ادامه جناب اقای حمزه ای نماینده سازمان فاوا شهرداری مشهد به ایراد سخنانی در خصوص اهمیت زیر ساخت داده فضایی (SDI) پرداخته و ضمن بیان مزیت های SDI بر اهمیت آن به عنوان بستری برای به اشتراک گذاشتن داده های جغرافیایی تاکید فرمودند.

در ادامه ریاست محترم مرکز پژوهش های شورای اسلامی شهر مشهد جناب آقای دکتر هادی اعظمی ضمن تبریک و خیر مقدم به مهمانان از کاربردهای GIS در زمینه کنترل و اهمیت آب، مسایل نظامی و امنیتی، ساماندهی مشاغل، پدافند غیرعامل، مدیریت و کنترل بهینه، حاشیه نشینی، حمل و نقل و ترافیک، مدیریت و انتقال انرژی ها، مکانیابی و نمایش مکانها و در کل مدیریت و برنامه ریزی در محیط شهری ایراد

پس از آن جناب آقای محمودی فرماندار محترم شهرستان زاوه اهیمت GIS در زمینه های فعالیت وازرت کشور و بخصوص در سرشماری ها را مورد نظر قرار داده و در خصوص 4 حیطه فعالیتی GIS در زمینه های مرتبط بخصوص بحران آب رهنمودهایی را بیان فرمودند.

جناب آقای دکتر علی اکبرعنابستانی عضو هیئت علمی گروه جغرافیا در ادامه برنامه ضمن تاکید بر علم بودن GIS، جایگاه، ویژگی ها، توانمندی ها، کاربردها و بخش های کوچکتر این علم را مورد بررسی قرار دادند.

در ادامه برنامه با حضور ارزشمند جناب آقای دکتر خاکپور عضو محترم شورای اسلامی شهر مشهد حضار از سخنرانی عمیق و فلسفی ایشان با دیدگاهی نو در باب GIS کمال استفاده را نمودند.

در خاتمه برنامه جناب آقای دکتر مینائی به معرفی تفاهم نامه بین المللی آموزش رایگان علوم جغرافیایی با همکاری گروه جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد، بنیاد داده های متن باز، انجمن بین المللی کارتوگرافی و انجمن بین المللی سنجش از دور و فتوگرامتری که تنها دانشگاه عضو در کشور و منطقه می باشد پرداختند. ایشان همچنین در راستای گسترش آگاهی نسبت به نقشه و نقش آن در زندگی بشریت اصول بنیادین و هدف بزرگداشت روز بین المللی نقشه را بیان فرمودند.

در نهایت به عنوان اختتامیه برنامه با برش کیک بزرگداشت و عکس یادگاری خاتمه یافت.

GIS-2